Választóközgyűlés a Rogériuszon

A Nagyváradi Magyar Baptista Missziókerület is megtartotta 2022-es évi választó közgyűlését december 10-én, a Nagyvárad-Rogériuszi Imaházban. A kerület küldöttsége új vezető szolgálattevőt is köszönthetett Kiss Lehel személyében, aki idén költözött az értarcsai körzetbe lelkipásztori szolgálat végett. Testvérünk eddig – a Szamosújvári Gyülekezet és körzet lelkipásztoraként – a kolozsvári missziókerületet erősítette. 

Az áhítat után, amelyen diakónus testvéreink, Kulcsár János Aradról és Falati Artur Érkőrösről buzdítottak imára, Szabó László testvér vette számba a küldötteket. A választást Szűcs Sándor, a kerület elnöke vezette. A választások között az elnök és a pénztáros beszámolójára és a következő év eseményeinek ismertetésére figyelhettünk, de egyöntetűen elfogadtuk a 2023-as költségvetési tervet és a szövetségi járulék megemelt összegét is. 

A 66 küldött a következő négy évre Szűcs Sándort, Szabó Lászlót, Kiss Lehelt, Veress Efraimot, Albert István Zsoltot, Boros Róbertet és Kiss Zoltánt választották a missziókerület élére. A kerület elnöke testvéreink döntése szerint maradt Szűcs Sándor, az alelnöki teendőket Kiss Lehel, a titkári feladatokat továbbra is Szabó László látja el. A kerület pénzforrásainak kezelését Albert István Zsolt, a bihari körzet lelkipásztora végzi majd. A Szövetség tanácsába a közgyűlés Szabó Lászlót, Szűcs Sándort, Kiss Lehelt, Albert István Zsoltot és Veress Efraimot delegálta. A küldöttség pénztári ellenőröket is választott Sápi János (Nagyvárad) és Elek András (Szalárd) személyében. Sápi János a Szövetség ellenőre is volt az elmúlt 4 esztendőben, de erre a szolgálatra továbbra is megbízatást kapott a testvérektől. 

Az alkalom záró perceiben Rajna Ottó szövetségi főtitkárhelyettes előadását hallgathattuk meg Elkötelezettség és gyülekezeti tagság címmel, majd a hallottak fényében együtt imádkoztunk azért, hogy Isten újítsa meg elköteleződésünket iránta és a gyülekezet iránt, ahová bennünket helyezett. A konferencia asztalközösséggel ért véget, ahol a testvérek finom étel mellett tovább építhették a testvéri kapcsolatokat. Istené a dicsőség a békés együttlétért, ahogyan tőle van a tanács és a bölcsesség is!

Szabó László lp. , missziókerületi titkár