2018. június 15., péntek

DÉLELŐTT | 
Isten szeretetének bizonyossága: hosszan tűr miérettünk

Igehely: 2Pt 3:14-18; Kulcsige: 2Pt 3:15 „A mi Urunk hosszútűrését pedig üdvösnek tartsátok, ahogyan szeretett testvérünk, Pál is megírta nektek – a neki adott bölcsesség szerint.”

A végtelen hosszú, de a hosszú nem feltétlenül végtelen. Ne gondold, hogy Isten hosszútűrése végtelen. Nem az! Egy napon lejár! Nem ülhetsz karba tett kézzel, miközben Istennel való viszonyod rendezetlen. Isten hosszútűrése nem a te jogod. Nekünk nincs jogunk követelőzni! Ő annyira irgalmas, hogy hosszú ideig tartja kinyújtott kezét a bajba jutottak felé, hogy megragadhassák és éljenek!

Adott Isten bőven időt, hogy elfogadjuk újjáteremtő szeretetét. Miért vársz még? Ne seperd a szőnyeg alá szégyened! Ma még időt kaptál, rendezd le!

A Lélek gyümölcse nemcsak a türelem, hanem a hosszútűrés. Nemcsak Istené ez a szolgálat, hanem az Ő gyermekeié is. Kérdezd meg magadtól, hogy embertársi kapcsolataidban jellemző-e rád ez a gyümölcs? Türelmetlen vagy pároddal, gyermekeiddel, diákjaiddal, munkásaiddal, öreg szüleiddel, szomszédoddal? Istentől elvárod, hogy hosszan tűrjön neked. Ma magadtól is várd el ugyanezt! Nem lesz könnyű, de a Lélek segítségedre lesz! Hallgass Rá, és éld át a győzelmet Vele! Nem tudod, hogyan szolgálj ma? Légy hosszútűrő!

Győrfi Elek Tóbiás

DÉLUTÁN | 

Halálig tartó bizalom az Úrban

Igehely: Zsolt 22:1-23

Légy hű mindhalálig! De kihez? A hazához? A házastárshoz? A felekezetedhez? Az elveidhez? Szép és megfontolandó, nem elhanyagolandó dolgok ezek, de kérdés, hogy a halálon túl is segítőid lesznek? A mulandó korlátolt, időhöz és helyhez kötött. Az örök viszont határtalan. Egyetlen örökkévalót ismerek, és ez nem más, mint Isten. Te ismered-e Őt?

A szenvedés, fájdalom, kirekesztettség, elmúlás olyan mondatokat is kicsal a szánkon, mint: „Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?” A halálon átívelő bizalom példaképe számunkra Krisztus, aki annyira bízott az Atyában, hogy letette kezébe lelkét, és tudta, hogy onnan majd felveszi. Te megbízol ennyire Istenben? Van-e ennyire jó kapcsolatod Vele?

Krisztus halálig tartó ígérete: „veletek vagyok minden napon a világ végezetéig” (Mt 28:20).

Krisztus halálon átívelő ígérete: „másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké” (Jn 14:16).

Bizonyos helyzetekben miért gondolod azt, hogy magadra maradtál? Bízz Benne, megígérte, hogy melletted áll mindvégig, sőt azon is túl!

Győrfi Elek Tóbiás

 Napi áhítat

Igehely: Mt 22:1–14; Kulcsige: Mt 22:9 „Menjetek ki tehát az országutakra, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre!”

Az embereket sok minden akadályozza abban, hogy elfogadják Isten meghívóját: szántóföld, kereskedés, munka, családtagok, barátok, vagy az ember saját makacs szíve. A példázat szereplői „mit sem törődve” a meghívással, mentek a saját dolguk és tervük után. A Sátán igyekszik elfoglalni az embert, hogy ne legyen ideje a lelkére vagy Isten szavára. Isten mindent elkészített számunkra, sőt minden ember számára, és megadta a lehetőséget, hogy megragadjuk a legnagyobb esélyt, a belépést az életre. Jézus idejében kevesen ragadták meg a nagy lehetőséget, és ma sem tolonganak az örök élet ajtajánál.