2024. június 3., hétfő

DÉLELŐTT | 
Az Úr útja bölcsességet jelent

Igehely: Jób 28:12–28; Kulcsige: Jób 28:28 „ Az embernek pedig ezt mondta: Íme, az Úr félelme a bölcsesség, és a rossz elkerülése az értelem.”

Az Úr bölcsességének útja az istenfélelem, megelégedéssel. Jób beszél arról, hogy Isten bölcsessége kikutathatatlan. Beszél a föld kincseiről, a vagyonról, amire az emberek törekszenek. Tud az ezüstről, az aranyfinomítás módjáról.

Az ember kockáztatja az életét, hogy megszerezze a föld kincseit. A ma élő ember is mindent feláldoz, csakhogy vagyona, jobb élete legyen, nem gondolva arra, hogy ez hiábavaló, nem maradandó. Hálát adok Istennek, hogy vannak igazi kincsek, amik nem e földön találhatóak. Van igazi gazdagság! De a bölcsesség hol található? Nem található az sem a mélységben, sem a tengerben. Arannyal, ezüsttel nem lehet megvásárolni, drágább a gyöngyöknél.

Tehát a bölcsesség honnan jön? Hol van helye az értelemnek? Rejtve van az minden élő szemei előtt, még az ég madarai elől is fedve van (20–21.v.). Isten áldott Fiának személyében megtalálható az igazi bölcsesség. Mert benne van elrejtve a mi kincsünk. Jézus Krisztus a válasz a kérdésre: A bölcsesség onnan felülről jön, a világosság Atyjától, akiben nincs a változásnak még az árnyéka sem.

„Ó, hogyha hinni mernél, ragyogna rád csoda, Többé te nem keresnél jobb életet soha.” Légy áldott és bölcs!

Andrásik Erwin

DÉLUTÁN | 

A hitért való küzdelem

Igehely: Júd 1:3–4; Kulcsige: Júd 1:3 „Szeretteim, miközben teljes igyekezettel azon fáradoztam, hogy közös üdvösségünkről írjak nektek, szükségesnek láttam, hogy ezt az intést megírjam: küzdjetek a hitért, amely egyszer s mindenkorra a szentekre bízatott.”

Júdás inti olvasóit, hogy tusakodjanak a hitért, amely a szenteknek adatott. Óv az ámítóktól, mivel elterjedt a hamis tanítás, a hitehagyás. Ma mindez szinte már természetes, és nem az igazi hit a lényeg sok gyülekezetben, hanem a magamutogatás, szórakoztatás vagy valami karizmatikus megmozdulás. Ébresztő! Jézus Krisztus ugyanaz, ő nem változott!

A gyülekezetekbe már akkor is belopódzkodtak árulók, istentelenek, akik Isten kegyelmét bujálkodásra fordították, Jézus Krisztus kegyelmét megtaposták, megtagadták. Júdás apostol célja az volt, hogy leleplezze a hitszegőket, mert a hitehagyás halálra vezet. Fel kellett ráznia az atyafiakat, hogy küzdjenek és tusakodjanak a hitért. Isten népének megalkuvás nélkül ki kell állnia Isten Igéjének ihletettségéért, tévedhetetlenségéért és tekintélyéért.

A hitehagyók ítélete régen el van határozva. Ha némelyek azt választják, hogy elhagyják a hitet, a mi dolgunk, hogy útba igazítsuk őket, hogy kegyelmet találjanak. A mi Urunk, Jézus Krisztus váltságáért törekedjünk, tusakodjunk, álljunk meg sziklaszilárdan a hitben, mert egy nap hitünk állhatatosságáért jutalom vár ránk. Bátorítsunk másokat, hogy fogadják be szívükbe a Megváltót igaz hittel!

Andrásik Erwin

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
3 + 2 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Fil 2:1–4; Kulcsige: Fil 2:2 „Akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek.”

Mi következik Krisztus iránti szeretetünkből? Az övéinek szeretetteljes közössége is. Ennek fenntartása megkívánja, hogy egyetértésre jussunk, törekedjünk az egységre.

Pál apostol erre figyelmeztette (1.v.) a filippibelieket, hogy minden különbözőségeik ellenére törekedjenek szeretet által az egységre. Ezt célként munkálják.