Lelkipásztor-beiktatás Székelykeresztúron

2022. augusztus 14-én örömünnepre gyűlt össze a Székelykeresztúr-i körzet az új lelkipásztor beiktatására Kelemen S. Sándor testvér személyében. Isten őt rendelte körzetünkbe és mi örömmel és hálás szívvel fogadtuk kedves családjával együtt.

Az ünnepi együttlét Mezei Ödön és Ferenczi Lajos lelkipásztorok igeszolgálataival kezdődött. Imára buzdítottak testvéreink a 2Pt 1:3 és a 2Tim 4:1-5 igerészek alapján, kihangsúlyozva, hogy a ma is érvényes és legegészségesebb tanítás az evangélium.

Borzási Pál lp. testvér a Lk 5:1-10 alapján hirdette Isten igéjét. A bűneit felismerő és beismerő Péter, mint Krisztus halfogása, halászemberből emberhalásszá lett. Krisztus megbánhatatlan és csodálatos elhívásáról tett tanúságot Kelemen testvér is önéletrajzában, majd dr. Borzási Pál Szövetségünk titkára a perecseni gyülekezet lelkipásztora, Veress Ernő szilágyballai lp., Kelemen J. Sándor marosvásárhelyi lp., Mezei Ödön székelyudvarhelyi lp. és Ferenczi Lajos kalotaszentkirályi lelkipásztor kézrátétellel imádkoztak testvérünk szolgálatáért, éle-téért, családjáért. Ezután köszöntéseket hallhattunk a helyi és a vendégtestvérek részéről. 

A délelőtti alkalmat közös ebéd követte, így folytattuk az ünneplést délután is, amikor a sok helyről érkezett vendégeinkhez csatlakozott Szabó Attila egyiptomi misszionárius is bátorító köszöntésével.

A délutáni alkalommal Veress Ernő lelkipásztor hirdette az igét. Pár szóban megemlékezett az itt eltöltött 11 évükről, amikor megalakult a gyülekezet Székelykeresztúron. Abban az időben épült az imaház is, sokan az építő testvérek közül már a mennyei hazában várnak ránk.

Az igehirdetés után folytatták testvéreink a köszöntéseket ige, költemény és ének formájában is.

Befejezésül Kelemen S. Sándor testvér számolt be a már eddig végzett munkájukról, amit a helyi gyülekezetekben és a körzet gyülekezeteiben végeztek: hitmélyítő alkalmak, evangélizálások, bábelőadások, családlátogatások, táborozások gyerekekkel és mozgássérültekkel. Hívta a körzet gyülekezeteit továbbra is az együttmunkálkodásra, imádkozásra, böjtre. Istenünk gazdagon megáldotta ezt a napot, Övé minden dicsőség!

Hisszük, hogy tovább is Ő vezet, alakítja terve szerint személyes és közösségi életünket, szolgálatunkat kelkipásztorunkkal együtt.

Lőrincz Piroska, Újszékely