Szilágysági gyermeknap Zilahon

Nyolcadik alkalommal került megszervezésre több mint 180 gyerek részvételével, 2015.június 4-én, a már hagyományossá vált gyereknap a Zilahi Magyar Baptista Imaházban. A gyerekek többsége zilahi volt,  akiket körülbelül 48 szülő kísért el, de érkeztek Szilágysámsonból, Egrespatakról, Goroszlóról, Mocsolyáról és Nagyfaluból is.

Az érkezés után  minden gyerek felvehette a gyereknapi pólót, amelyre a nap mottója – „Jézus a gondviselőm” – volt feliratozva. A pólóra kerülő ötletes grafikát évről-évre Gönczi Erzsébet készíti.

A rendezvény vidám énekléssel, ismerkedő játékokkal kezdődött, ami után a bibliai történet hangzott el Szűcs Dávid előadásában. A történetben Jézus csodatételéről és gondviseléséről halhattak, amint több mint 5000 embert megvendégelt, egy gyerek 5 kenyere és két hala megsokasításával. Megtanulhattuk, hogy minden gondunkat bátran Istenre bízhatjuk, mert neki gondja van reánk. Erről szólt a nap aranymondása is: „Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok” (1 Péter 5:7).

A tanítás után a gyerekek lelkesen vettek részt a korosztály szerinti csoportos játékokban, majd pedig az ízletes közös ebéd elfogyasztása után, nagy meglepetés várt rájuk: a felfújható óriáscsúszda, ami megunhatatlannak bizonyult. A csúszda meglepetés volt a szervezőknek is, amit a „Gyerekeink Egyesület - Szilágyság” Alapítványnak köszönünk.

A délutáni program keretében kézműves foglalkozás is volt, ahol gyerekeink nagyon ügyesek és kreatívak voltak, szebbnél szebb munkákat készítettek, amelyeket hazavihettek.

Az izgalmakat tovább fokozták a vetélkedők és ügyességi játékok, amelyekre a gyerekek egy része, már hetek óta készült. A gyermeknapot eredményhirdetéssel zártuk, ahol a győzteseket oklevéllel és édességgel jutalmaztuk.

A nap igen jó hangulatban telt el. A gyerekek és a résztvevő szülők is nagyon jól érezték magukat. Hálásak vagyunk Istennek, hogy létrejöhetett ez a szép nap. Köszönjük önkénteseinknek, hogy odaadással vettek részt a nap előkészítésében és lebonyolításában, engedelmeskedve ezáltal Jézus felkérésének: „Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Isten országa” (Márk 10, 14)

Szervezők: Zilahi Magyar Baptista Gyülekezet vasárnap iskolai tanítói (akik minden hónap utolsó szombatján kissebb gyereknapokat szerveznek valamint a nyári gyergyói keresztyén táborozást is megszervezik évente), Szilágy Társaság Kulturális Egyesület, lelkes szülők és pedagógusok.

Külön köszönjük  támogatóinknak, hogy anyagi hozzájárulásukkal szebbé és zökkenőmentesebbé tették ezt a napot gyerekeknek, szervezőknek és szülőknek egyaránt.

Támogatók:  Zilahi Magyar Baptista Gyülekezet, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány, Gyerekeink Egyesület - Szilágyság, magán személyek.
Reméljük a következő években is ehhez hasonlóan sikeres gyermeknapokat  zárhatunk.

Nagy Attila és Nagy Katalin