2019. február 27., szerda

DÉLELŐTT | 
Engedd, hogy megmosson!

Igehely: Jn 13:1-20; Kulcsige: 13:8 „Péter így szólt hozzá: Az én lábamat nem mosod meg soha. Jézus így válaszolt neki: Ha nem moslak meg, semmi közöd sincs hozzám.”

Ha egész nap papucsban vagy szandálban járunk, még az aszfaltozott úton vagy kövezett járdán is nehéz lenne egy egész nap után megőrizni lábunk tisztaságát. Mennyivel nehezebb ez egy vidéki, poros földúton! Vajon lehet-e az élet útját úgy végigjárni – napi kísértéseken és civakodásokon át –, hogy ne szennyeződjön be a lelkünk? Lehet, hogy Krisztus gyermekének vallod magad, de ha valami szenny ragadt a lelkedre, engedd, hogy Ő újra megtisztítson! Engedd alázattal, mint aki belátod, hogy nem vagy tökéletes, hisz most is Isten kegyelmére szorulsz. Engedd méltósággal, mert az övé vagy. Jézus azt mondta Péternek: „ha nem moslak meg, semmi közöd hozzám”. Mivel Krisztusé vagy, bátran jöhetsz elé, s ezt mondhatod: Uram, vétkeztem, megbántottalak, kérlek, moss meg engem! Jó lenne, ha nem csak felületesen tennénk, mert, sajnos, sokszor megszokásoktól átitatott még a bűnbánatunk is. Ma jöjj őszintén Krisztushoz, hogy megtisztulva mehess tovább utadon!

Van-e valami akadálya annak, hogy Krisztus megmosson? Mitől kell most az Úrnak megtisztítania téged?

Szabó Szilárd

DÉLUTÁN | 

Istenek, melyeket atyáink szolgáltak

Igehely: Józs 24:14-18

Azok után, amin keresztülvitte őket az Úr, a sok megtapasztalással teli esztendőt követően Izráel népének még mindig kérdés volt, hogy melyik istent imádja. Most egyértelműnek tűnik a döntésük, hisz meggyőző elhatározással mondják is azt, hogy „az Urat akarjuk szolgálni”, mégis megdöbbentő, hogy Izráel még a pusztai vándorlás során is képes volt a bálványimádásra.

Hogy kit választunk igazán, azt megmutatja néhány egyszerű tény. Az egyik, hogy kit képviselsz a családodban és családoddal? Ha gyermekednek lehetősége lenne egy jól kereső állást választania, aminek viszont lelki élete látja kárát, te mire bátorítanád őt? A másik tény, hogy milyen értékekért állsz ki a nyilvánosság előtt, akár a barátaid előtt, akár a munkahelyeden, különösen, ha valamilyen vezető szereped van a társadalomban. Mégsem a nagy szavak a bizonyítékok, hanem sokkal inkább a kitartás. A Bírák könyvében látjuk, hogy Izráel népe milyen könnyen elfordult Istentől és más isteneket szolgált.

Ha az Urat választottad, légy kitartó a hitben, és szolgáld Őt hűséggel egész életedben!

Szabó Szilárd

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
10 + 3 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Mt 27:27–44; Kulcsige: Mt 27:50 „Jézus pedig ismét hangosan felkiáltott, és kilehelte lelkét.”

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékezünk: mit vállalt és hordozott el helyettünk a tiszta, szent, ártatlan Bárány. Engedte, hogy a bűnös emberek kigúnyolják, leköpdössék, bíborpalástot és töviskoronát adjanak rá. Üdvözöljék, mint zsidók királyát. Lehetett volna valóban a királyuk, ám az övéi nem fogadták be őt. De ha valaki befogadja – akár én vagy te –, hatalmat kapunk, hogy Isten fiaivá lehessünk (Jn 1:12). Micsoda bővölködő kegyelem árad a keresztről!