RMBGySz*

2019. május 22., szerda

DÉLELŐTT | 

A legboldogítóbb menyegzői meghívó

Igehely: Jel 19:6-10; Kulcsige: 19:9 „Így szólt hozzám: Írd meg: Boldogok, akik hivatalosak a Bárány menyegzőjének vacsorájára! Ezt is mondta nekem: Ezek Isten igaz igéi.”

A menyegzőre készülő fiatalok emlékeztető üzeneteket szoktak küldeni a meghívottaknak, hogy ne felejtkezzenek el a menyegző dátumáról. Hasonló módon emlékeztet minket is ma Jézus Krisztus az Ő eljövetelére! A Bárány menyegzője a világtörténelem legelőkelőbb és leghatalmasabb eseménye lesz. Ez az ünnepség sorsdöntő mindenki életében! Aki erről az alkalomról lemarad, annak része az örök kárhozat. Ettől kezdve Jézus uralkodói hatalma nyilvánvaló lesz, nemcsak a mennyben, hanem a földön is. Azon a napon kimondhatatlan öröm és boldogság fog elárasztani minket. Olyan felszabadult ujjongás és dicsőítés fog feltörni bennünk, amit még soha nem tapasztaltunk.

Még egy kevés idő, és vőlegényünk megérkezik! Érzed-e az izgatottságot a szívedben? A vőlegény készen van, vajon felkészült már a menyasszonya? Az angyal azt mondta, hogy a menyasszonynak adatott, hogy felöltözzön tiszta fehér gyolcsba. Ezt a ruhát önmagától senki nem tudja felölteni. Kegyelemből adatik nekünk, hogy olyan igazságos cselekedeteink legyenek, mint a vőlegénynek. Ez a mai nap egy újabb lehetőség, hogy fehér gyolcsba öltözzünk. Bármi történjen is, törekedjünk arra, hogy tisztán megőrizzük fehér ruhánkat! Ott leszel te is a Bárány menyegzőjén?

Nagy Ferenc

DÉLUTÁN | 

... józan gondolkodásra

Igehely: Péld 23:1-12

Nem mindegy, hogy a Krisztus gyermeke hogyan él, hogyan gondolkodik, hogyan étkezik, mi tölti ki beszédének tartalmát és milyen társaságba kerül, mert őt különösen figyeli a világ. (1Pt 2:12; Mt 5:16; Ef 5:15-19) Talán nem érdekel különösképpen, hogy mikor és kivel étkezel, de a melletted ülő figyel téged. (1.v) Milyen fájó, ha az Úr gyermeke egyébről sem tud beszélni, mint pénzről, gazdagságról, kocsiról, házról, világi dolgokról. (4-5. v.) Mintha elfeledné, hogy minden mulandó e földön. De mi tudjuk, hogy van egy csodálatos mennyei ország. Ismerd fel a kétszínű, irigy embert. Ha eddig nem voltál a pletykálkodók célpontja, adj hálát érte és kérd az Urat, hogy adja meg neked is a lelkek megítélésének ajándékát. Vigyázz még arra is, hogy kinek mit mondasz. (Mt 7:6) Lehet, próba alá esel, hogy milyen igazságos vagy. (10. v.) Ne feledd a Jób 8:6 versét, és legyen mindig előtted a 2Kor 5:10 is. Ha az életben komolyan józan akarsz maradni, akkor alkalmazd a 12. verset.

Bödő Zoltán

2019.05.22.

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.