2019. május 22., szerda

DÉLELŐTT | 
A legboldogítóbb menyegzői meghívó

Igehely: Jel 19:6-10; Kulcsige: 19:9 „Így szólt hozzám: Írd meg: Boldogok, akik hivatalosak a Bárány menyegzőjének vacsorájára! Ezt is mondta nekem: Ezek Isten igaz igéi.”

A menyegzőre készülő fiatalok emlékeztető üzeneteket szoktak küldeni a meghívottaknak, hogy ne felejtkezzenek el a menyegző dátumáról. Hasonló módon emlékeztet minket is ma Jézus Krisztus az Ő eljövetelére! A Bárány menyegzője a világtörténelem legelőkelőbb és leghatalmasabb eseménye lesz. Ez az ünnepség sorsdöntő mindenki életében! Aki erről az alkalomról lemarad, annak része az örök kárhozat. Ettől kezdve Jézus uralkodói hatalma nyilvánvaló lesz, nemcsak a mennyben, hanem a földön is. Azon a napon kimondhatatlan öröm és boldogság fog elárasztani minket. Olyan felszabadult ujjongás és dicsőítés fog feltörni bennünk, amit még soha nem tapasztaltunk.

Még egy kevés idő, és vőlegényünk megérkezik! Érzed-e az izgatottságot a szívedben? A vőlegény készen van, vajon felkészült már a menyasszonya? Az angyal azt mondta, hogy a menyasszonynak adatott, hogy felöltözzön tiszta fehér gyolcsba. Ezt a ruhát önmagától senki nem tudja felölteni. Kegyelemből adatik nekünk, hogy olyan igazságos cselekedeteink legyenek, mint a vőlegénynek. Ez a mai nap egy újabb lehetőség, hogy fehér gyolcsba öltözzünk. Bármi történjen is, törekedjünk arra, hogy tisztán megőrizzük fehér ruhánkat! Ott leszel te is a Bárány menyegzőjén?

Nagy Ferenc

DÉLUTÁN | 

... józan gondolkodásra

Igehely: Péld 23:1-12

Nem mindegy, hogy a Krisztus gyermeke hogyan él, hogyan gondolkodik, hogyan étkezik, mi tölti ki beszédének tartalmát és milyen társaságba kerül, mert őt különösen figyeli a világ. (1Pt 2:12; Mt 5:16; Ef 5:15-19) Talán nem érdekel különösképpen, hogy mikor és kivel étkezel, de a melletted ülő figyel téged. (1.v) Milyen fájó, ha az Úr gyermeke egyébről sem tud beszélni, mint pénzről, gazdagságról, kocsiról, házról, világi dolgokról. (4-5. v.) Mintha elfeledné, hogy minden mulandó e földön. De mi tudjuk, hogy van egy csodálatos mennyei ország. Ismerd fel a kétszínű, irigy embert. Ha eddig nem voltál a pletykálkodók célpontja, adj hálát érte és kérd az Urat, hogy adja meg neked is a lelkek megítélésének ajándékát. Vigyázz még arra is, hogy kinek mit mondasz. (Mt 7:6) Lehet, próba alá esel, hogy milyen igazságos vagy. (10. v.) Ne feledd a Jób 8:6 versét, és legyen mindig előtted a 2Kor 5:10 is. Ha az életben komolyan józan akarsz maradni, akkor alkalmazd a 12. verset.

Bödő Zoltán

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
7 + 13 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Mt 19:16–26; Kulcsige: Mt 19:23 „Jézus pedig ezt mondta tanítványainak: Bizony mondom nektek, hogy gazdag ember nehezen megy majd be a mennyek országába.”

Ritka dolog az, hogy valaki fiatalon gazdag, és az örök élet is foglalkoztatja. Most mégis egy ilyen rendkívüli esetről olvastunk. Meg is jegyzi Márk az evangéliumában, hogy Jézus megkedvelte ezt a fiatalembert. Ez is egyedülálló megjegyzés az evangéliumokban. Jézus Zákeustól nem kérte a vagyonát, mégis önként oda adta, ettől a fiatalembertől kérte, de az nem tudta elengedni. Zákeus története nagy örömmel végződik, a hazatalálás örömével, a mai történet pedig nagy szomorúsággal. Hiba lenne csupán a gazdagságra kiélezni ezt a történetet.