RMBGySz*

2019. május 24., péntek

DÉLELŐTT | 

Boldog részesedés az élet fájából

Igehely: Jel 22:12-17; Kulcsige: 22:14 „Boldogok, akik megmossák ruhájukat, mert joguk lesz az élet fájához, és bemennek a kapukon a városba.”

A Biblia utolsó lapjain Jézus zárszavait olvashatjuk. A végső szó az övé, mert Ő a kezdet és a vég. Ő az, aki elküldte angyalát, hogy bizonyságot tegyen az utolsó időkről. Ő az, aki örökkön-örökké él és uralkodik. Elmondja azt is, hogy mi a feltétele annak, hogy az Isten országába bejussunk. Akik megmossák ruhájukat, joguk lesz az élet fájához, és bemennek a kapukon a szent városba. Rettenetes olvasni a felsorolást azokról, akik kívül maradnak. Akik nagyobb hitelt adtak a jövendőmondásnak, mint Isten szavának, akik többre becsülték a testi örömöket, mint az Istenhez való hűséget, akik többre becsülték saját érdekeiket, mint mások életét, akik az életükben mindent az első helyre tettek, kivéve Istent, akik folyton hazugságok mögé bújtak, azoknak részük lesz az örök kárhozat.

Elhangzik a Biblia utolsó felhívása: A Lélek és a menyasszony így szól: „Jöjj!” Aki csak hallja, az is mondja: „Jöjj!” Aki szomjazik, jöjjön! Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen! Vegyük komolyan a felhívást, és tisztítsuk meg szíveinket, hogy részünk legyen mindabból, amit az Úr Jézus nekünk készített!

Jelen pillanatban milyen jutalmat érdemelnének cselekedeteid?

Nagy Ferenc

DÉLUTÁN | 

... kegyes életre

Igehely: 2Pt 1:3-8

Az ember elesett és azóta képtelen az Isten szerinti életre. De megjelent az üdvözítő kegyelem, ami tanít. Az ötödik „tantárgy” a kegyes élet. Magadtól erre is képtelen vagy. Azt mondod, hogy nem is fog ez neked menni. Igen, emberileg valóban nem, de figyeld csak a 3. verset, mivel kezdi Péter? Emlékszel még a vasárnapi kezdésre? Ő hívott ebbe az „iskolába” (1Pt 1:2-5; 2:9-10) és Neki van hatalma, hogy tanítson és isteni természetet adjon. Csak szánd oda magad, tedd félre a nemtörődömséget, amit a világi kívánságok váltanak ki. Fontos, hogy megértsd az Ef 4:17-24 verseit. Csak ha ez már letisztult benned, akkor tudsz igyekezni, hogy tanulj és még többet tanulj. (5-8.v) Ne légy „iskola mellé járó”, hanem készülj, hogy jól teljesíts a vizsgán. Hidd el, Isten a Szentlélek által mindenre elvezet és megtanít. Azt szokták mondani, hogy sok esetben nem csak a gyereken múlik, hanem sok függ a tanártól is. Neked a legjobb professzor jutott. (Zsid 4:14-16) Térj vissza a Könyvek Könyvéhez, a Bibliához, amit lehet belepett már a por, vedd magadhoz, olvasd hittel és élj aszerint!

Bödő Zoltán

2019.05.24.

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.