2019. október 21., hétfő

DÉLELŐTT | 
Dorkás, a jótevő

Igehely: ApCsel 9:36-42; Kulcsige: 9:39 „Péter felkelt, és velük ment. Amikor odaért, felvezették a felső szobába, az özvegyasszonyok pedig mind elébe álltak, és sírva mutogatták azokat az ingeket meg ruhákat, amelyeket Dorkász készített, amíg velük volt.”

A Joppéban történt esemény, egy kedves nőtestvér, Dorkász halálhíre megrázta az egész környéket. A sok jótettéért mindenki nagyon sajnálta. Egy személy elköltözésekor általában azt emlegetik róla, amit életében tett, ahogy viselkedett másokkal. Elgondolkoztam rajta, ha majd én költözök az örökkévalóságba, rólam mit fognak emlegetni? Tábita nagyon segítőkész volt. Sok szép ruhát és inget készített az özvegyasszonyoknak, ezeket mutogatták. Mások lehet a sok alamizsnát emlegették. Többeknek arra is kiterjedt a figyelme, hogy hívják oda Pétert, aki épp a közeli Liddában tartózkodott. Mindig jól jön a lelki támogatás egy gyászoló családnak. Viszont senki nem gondolt arra, ami azután megtörtént, hisz akkoriban is a halottakat tiszteségesen eltemették. Amikor Péter megérkezett, mindenkit kiküldött és térdre borúlva imádkozott. Aztán szólt a halottnak: „Tábita kelj fel!” Az azonnal felnyitotta szemeit és Péter segítségével talpra állt. Isten e csoda által megörvendeztette az ott levőket. Az Ige beigazolódott, boldogok, aki sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. Te hogyan éled életedet? Áldást hagysz magad után?

Simon András

DÉLUTÁN | 

Ne járj a bűnösök útján!

Igehely: Péld 1:8-19

Az apai és anyai intések nagyon hasznosak, mégis sokszor emlékszem, mennyire zavartak ezek engem. Amikor útnak indítottak, édesanyám sokszor elmondta: Fiam, vigyázz magadra, hogy viselkedsz, mit beszélsz! Az én gondolataimban pedig az volt, hát tudom én, hogy kell viselkednem, miért nem bízik bennem édesanyám? Sokszor előfordult azonban, hogy nem épp úgy sikerültek a dolgok, ahogy én terveztem. Most bölcs Salamon is figyelmeztet. Fogadd el a jó tanácsot! Óvakodj a bűnös társaságtól, ahol előbb nagyon barátságosan felkarolnak, jó barátként közelednek feléd, s majd magukkal visznek. Sok szép ígéretet tesznek, ha ránk bízod sorsod, kincset gyűjtünk, egy erszényünk lesz. Emlékezzünk csak, a tékozló fiúnak meddig voltak barátai? Ameddig tele volt a zsebe pénzzel, aztán mind magára hagyták. A sátán sokat ígér, de keveset ad. A gonoszság útja ráadásúl veszélyes is, a vége veszedelmbe, kárhozatba visz. Ne engedj a gonosz csábításának! Maradj hűséges az Úrhoz és az ő gyermekeihez!

Simon András

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
6 + 1 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Mt 22:1–14; Kulcsige: Mt 22:9 „Menjetek ki tehát az országutakra, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre!”

Az embereket sok minden akadályozza abban, hogy elfogadják Isten meghívóját: szántóföld, kereskedés, munka, családtagok, barátok, vagy az ember saját makacs szíve. A példázat szereplői „mit sem törődve” a meghívással, mentek a saját dolguk és tervük után. A Sátán igyekszik elfoglalni az embert, hogy ne legyen ideje a lelkére vagy Isten szavára. Isten mindent elkészített számunkra, sőt minden ember számára, és megadta a lehetőséget, hogy megragadjuk a legnagyobb esélyt, a belépést az életre. Jézus idejében kevesen ragadták meg a nagy lehetőséget, és ma sem tolonganak az örök élet ajtajánál.