2020. április 14., kedd

DÉLELŐTT | 
A Lélek megelevenítette

Igehely: 1Pt 3:17-22; Kulcsige: 1Pt 3:18 „Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, az Igaz a nem igazakért, hogy Istenhez vezessen minket, miután halálra adatott test szerint, de megeleveníttetett Lélek szerint.”

Jézus Krisztus küldetésének célja, hogy Istenhez vezessen minket. Úgy vezet, hogy előttünk jár. Azt olvastuk, hogy halálra adatott test szerint, és megeleveníttetett Lélek szerint. Amennyiben Őt követve Istenhez akarunk jutni, úgy nekünk is hasonló utat kell bejárni. A Római levél 12. fejezetének első és második verse szerint, akik testüket odaszánják áldozatul az Istennek, és nem e világhoz szabják magukat, azok ismerik meg igazán az Ő akaratát. Az Isten akarata pedig az, hogy minden ember megtérjen. A megtéréséről pedig a bemerítésben is tegyen bizonyságot: hogy meghalt a bűnnek, és él Krisztusnak. Azok lesznek Lélek által megelevenítve, és új emberként Lélek szerint járni is csak azok képesek, akik mindenben követik Jézus Krisztus példáját. A „börtönben lévő lelkeknek”, az elveszetteknek az tud hitelesen prédikálni ma is, aki így követi Jézust.

Krisztussal együtt megfeszítetted az óemberedet? Bizonyságot tettél erről a bemerítésben is? Számodra a testi vagy a lelki javak a fontosabbak? A válaszok után jó a lelkiismereted? Szánd oda ma is testedet az oltárra, hogy újra megelevenedj a Lélek által!

Veress Efraim

DÉLUTÁN | 

Felébrednek majd

Igehely: Dán 12:1-3; Kulcsige: Dán 12:2 „Azok közül, akik a föld porában alszanak, sokan felébrednek majd: némelyek örök életre, némelyek gyalázatra és örök utálatra.”

Dániel próféta már az ószövetségi időkben kijelentést kapott a feltámadás igazságáról. Ezekből az igékből megérthetjük, hogy a feltámadást megelőző idők nyomorúságosak lesznek. Ugyanakkor az Isten népének a szabadulása is végbemegy. Akik be vannak írva az élet könyvébe, mind megszabadulnak, egy sem vész el közülük. Akik még földi életükben felismerték az Igazságot, megértették, hogy mi az Istennek tetsző életforma, és aszerint éltek, sőt még másokat is elvezettek erre az igazságra, azok része örök ragyogás lesz. Lesznek viszont olyanok is, akik nem örök életre és szabadságra, hanem örökkévaló utálatosságra, örök gyalázatra támadnak fel. Milyen szomorú, hogy bár e kijelentések ma is fénylenek, sokan mégis vakon bolyonganak ezen a földön, és haladnak menthetetlenül a kárhozat felé.

Ha te már Isten népéhez tartozol, mit teszel azért, hogy minél több embertársad szeme felnyíljon, hogy megragadva az igazságot, szabaddá váljanak? Az alkalmas és alkalmatlan időt használd ki! Élj a lehetőséggel, és vezess másokat is Jézus Krisztushoz!

Veress Efraim

 Napi áhítat

Igehely: Mt 21:33–45; Kulcsige: Mt 21:38 „De amikor a munkások meglátták a fiát, így szóltak egymás között: Ez az örökös! Gyertek, öljük meg, hogy mienk legyen az örökség.”

Az Úr Jézust sokféleképpen el lehet utasítani. Amint tegnap a két testvér példázatában láttuk, el lehet hárítani a hívását szép szavakkal, amelyek illedelmes és engedelmes szavaknak tűnnek, és el lehet utasítani durván, engedetlenül. A vége mindegyiknek büntetés, akárcsak a hanyag közömbösségnek. A szőlőmunkások a legdurvábban viszonyulnak a szőlősgazdához, ami tükrözi a farizeusok és a főpapok gyilkos ellenállását. Meg is értették, hogy Jézus róluk beszél, mivel ők voltak akkor a lelki munkások az Úr szőlőjében.