2020. december 23., szerda

DÉLELŐTT | 
Kegyelmi ajándékokkal szolgálva

Igehely: 1Kor 1:4-10; Kulcsige: 1Kor 1:7 „Ezért nincs hiányotok semmiféle kegyelmi ajándékban, miközben a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenését várjátok.”

Édesanyám, amikor eljön hozzánk unokát pesztrálni, feltölti otthon édesapám számára a hűtőszekrényt annyi élelemmel, amennyi elég hazatéréséig. Gondoskodik férjéről, hogy ne legyen hiánya. A lelki kamránk is fel van töltve, mert Jézus nem hagyott bennünket árván, hanem elküldte hozzánk a Szentlelket. Népét ellátta mindenféle kegyelmi ajándékkal, hogy jól éljen, amíg Ő vissza nem tér. Képzeljétek el, hogyha édesapám időközben azért koplalna, mert lusta lenne kinyitni a hűtőszekrényt, és felmelegíteni a finom ételt, ráadásul panaszkodna is. Minek tartanánk őt? Bolondnak. De ő nem ilyen, mert elfogyasztja a finom ételeket. A gyülekezet és a hívő ember sokszor panaszkodik, hogy éhes, fáradt, erőtlen, közömbös, magányos… Ennek oka nem az üres lelki kamra, nem Isten gondatlansága, hanem népe tunyasága, felelőtlensége önmaga és testvérei iránt.

Krisztus minden lelki szükségünkről gondoskodott bőségesen. Használjátok azt, amit a Lélek adott nektek, hogy Krisztus erős, egészséges, boldog népet találjon, ha visszatér!

Mit kaptál tőle? Mi az erősséged? Miben vagy gazdag? Szolgálj ma is!

Győrfi Elek Tóbiás

DÉLUTÁN | 

Pap vagy te örökké!

Igehely: Zsolt 110:1-7 Kulcsige: Zsolt 110:4 „Megesküdött az Úr, nem bánja meg: Pap vagy te örökké, Melkisédek módján.”

Máig nincs békességem éjszakára kikapcsolni a telefont, bár gondolkodtam már rajta, és mások is tanácsolták. Az ok, amiért így döntöttem, hogy kereshetnek olyan ügyben családtagjaim vagy lelki testvéreim, amiben sürgősen kell segítenem. Az egyik hang azt súgja, hogy megérdemled a zavartalan pihenést, a másik, hogy nem tudod, mikor szolgálhatsz. Vajon melyikre hallgassak?

Jézus nemcsak Király, hanem Főpap is, és ezzel a tisztséggel együtt jár a közbenjárás felelőssége népe és Isten között. Örök Főpap, állandó szolgálat: „nem alszik Izráel őrizője” (Zsolt 121:4). Köszönted már meg, hogy Isten nem alszik miattad? Egy picit nevetségesnek tűnhet a kérdés, mert Isten örök, nincs szüksége alvásra. De képzeld, akkor is, ha ez így van, tehetne mást is, mint téged figyeljen alvás közben, autóvezetéskor, a vizsgádon vagy a futószalag mellett. Nem gondolod, hogy óriási szolgálatot végez érted? Miért tekinted olyan egyértelműnek oltalmát? És miért vagy olyan fukar a hálával és elismeréssel?

Ezen a hétvégén ünnepeld hát Főpapodat, és alakítsd át imaéletedben imádatod és kéréseid arányát!

Győrfi Elek Tóbiás

 Napi áhítat

Igehely: Mt 21:33–45; Kulcsige: Mt 21:38 „De amikor a munkások meglátták a fiát, így szóltak egymás között: Ez az örökös! Gyertek, öljük meg, hogy mienk legyen az örökség.”

Az Úr Jézust sokféleképpen el lehet utasítani. Amint tegnap a két testvér példázatában láttuk, el lehet hárítani a hívását szép szavakkal, amelyek illedelmes és engedelmes szavaknak tűnnek, és el lehet utasítani durván, engedetlenül. A vége mindegyiknek büntetés, akárcsak a hanyag közömbösségnek. A szőlőmunkások a legdurvábban viszonyulnak a szőlősgazdához, ami tükrözi a farizeusok és a főpapok gyilkos ellenállását. Meg is értették, hogy Jézus róluk beszél, mivel ők voltak akkor a lelki munkások az Úr szőlőjében.