2024. március 21., csütörtök

DÉLELŐTT | 
Hagyományok és az igaz istentisztelet

Igehely: Mt 15:1–9; Kulcsige: Mt 15:6 „Annak nem kell tisztelnie az apját. Így tettétek érvénytelenné Isten igéjét a ti hagyományotokért.”

A túlsó parton kikötött a hajó, és az emberek felismerték az Úr Jézust. Betegek sokaságát vitték hozzá. Akik csak a ruhája szegélyét is érintették, meggyógyultak. Hatalmasan kiáradt az Úr által az Isten ereje, és megdicsőült a neve.

Felolvasott igeszakaszunkban olvastuk, hogy ezután jöttek Jézushoz a farizeusok. Amikor az Isten neve megdicsőült, támadásba lendült az ellenség ereje. Számonkérték az Urat és tanítványait a vének parancsolatainak megtartásáról. Az Úr Jézus rávilágított, hogy a kérdés lényegében az, hogy mit jelent az igazi istentisztelet. Isten Igéjével ellentétes emberi parancsolatok megtartását? Vagy az a helyes istentisztelet, ha az ő parancsolatait a Lélek által, tiszta szívből megtartjuk?

Milyen a te személyes istentiszteleted? Tiszteled-e őt őszintén, akarata szerint? Szolgálod-e hűséggel és teljes szívvel? Imádod-e őt Lélekben és igazságban? Mert az Atya ilyen imádókat keres. És csak ilyen imádatot fogad el. Így teszed-e ezt?

Kelemen Sándor Tomi

DÉLUTÁN | 

Isten hűséges a szabadításban

Igehely: 1Kor 10:6–13; Kulcsige: 1Kor 10:13 „Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni.”

Amikor Isten megalkotta az embert, megadta neki azt a képességet, hogy kívánhat bizonyos dolgokat. Az Édenben kívánhatott bármit, ami ott volt, kivéve egy fa gyümölcsét. A tilalom ellenére megkívánta, és evett belőle. Azóta az emberek többsége nem a jó, hanem a gonosz dolgokat kívánja.

Az apostol ószövetségi történetek egész sorát mutatja be. Ezek megírattak a mi tanulságunkra. Nekünk, utolsó időkben élőknek szólnak. Az Úr célja az, hogy ne kívánjunk gonosz dolgokat. Tegyük az Urat életünkben az első helyre! Ne legyünk bálványimádók! Ne paráználkodjunk, mert emiatt sokan elvesztek. Krisztust se kísértsük, mert megíratott: Ne kísértsd a te Uradat, Istenedet! Ne legyünk elégedetlenek, zúgolódók! Inkább éljünk hálaadó életet, mert megíratott: Mindenkor, mindenért hálát adjatok! Ilyen a lelkületed?

Az utolsó időket éljük. Sok a gond és a kísértés. Isten figyelmeztet: Aki áll, vigyázzon, hogy el ne essen. Aki a kísértésben az Urat segítségül hívja, megtartatik. Teszed-e ezt?

Kelemen Sándor Tomi

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
1 + 5 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Mt 22:15–22; Kulcsige: Mt 22:21 „Azt felelték: A császáré. Ő akkor ezt mondta nekik: Adjátok meg tehát a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami Istené!”

Heti sorozatunkban nyomon követhettük az ellentétet, ami a krisztusi és a farizeusi gondolkodás között fennállt. Ezek a vezetők, akik a hit és az üdvösség útjának őrei kellett volna, hogy legyenek, valójában gyümölcstelen fügefák, engedetlen fiak és gonosz szőlőmunkások voltak. Egy újabb ravasz csellel próbálják lejáratni Jézust, hogy saját tekintélyüket védjék. A vége az lett, hogy saját csapdájukba estek, és önmagukat járatták le. Annyira megszégyenültek, hogy többet kérdezni sem mertek (22:46).