Február 15 - Hétfő

d.e. A gonosz végállomása - Mt 8:28-34

Ő pedig ezt mondta nekik: Menjetek! Akkor azok előjöttek, és belementek a disznókba. És íme, a meredekről a tengerbe rohant az egész nyáj, és beleveszett a vízbe. (Mt 8:32)

Nincs olyan hatalom, amely a mennyei hatalommal szemben megállhatna. Amikor Jézus a gadarai ördöngösökkel szembe találta magát, nem csak két ember állt előtte, hanem egy egész birodalom, a sötétség birodalma. Érdemes egy pillantást vetni a gonosz kiáltására, „azért jöttél ide, hogy idő előtt meggyötörj minket?” Vagyis, ezek a gonosz lelkek elismerték Jézus hatalmát felettük. Lesz idő, amikor a gonosz teljes ítélet alatt lesz. Most ez még részleges. A gonosznak van hatalma egészen a levegőégig, de Jézusnak adatott minden hatalom (Mt 28:18). Ne félj tehát a gonosztól, ha Jézus benned él, mert Ő győzött felette, és te is győzhetsz. Nem árthat az Isten gyermekeinek. Azonban a felelősség rajtunk is van. Ne keressük azok társaságát, akik elfordítanak minket Istentől, mert ez sok lelki kárt okozhat. Inkább erősödjünk meg az Úrban és az Ő hatalmas erejében. A hívő ember csak úgy győzheti le a gonosz munkáját, ha minden nap társalog az Ő urával.

Uram, legyen népednek létfontosságú a mindennapi személyes csendesség! (SzA)

 

d.u. Nem fog az átok – 4Móz 24:10-25

Az a nép, amelyik Istennek szolgál, áldásra hívatott és áldást örököl. A történelem folyamán sokan megátkozták Isten népét, de az átok mégsem fogott. Vajon miért van ez így? Bálám is szerette volna Bálákkal megátkoztatni Isten népét, de Bálák mind a két alkalommal áldást mondott. Nem tehetett mást, mivel Isten áldotta meg népét. Akit Isten megáld, azt nem lehet átkozni. Illetve lehet, csak az átok visszafordul, mint ahogy ez esetben is történt. Az Úr Jézus arra tanítja az övéit, hogy áldják azokat, akik őket átkozzák (Mt 5:44, Róm 12:14). Miért? Azért mert mi áldást örököltünk, és nem átkot. Akik áldást örököltek, azok áldást mondanak, és ha az áldás méltó arra, akire mondják, akkor reá száll, ha azonban nem, akkor visszaszáll arra, aki mondja. Így van ez az átokkal is. Ha valaki átkozza az embertársát, és az nem méltó az átokra, akkor visszaszáll arra, aki átkoz. Ezért nem mindegy, hogy áldást mondasz az ellenségedre, vagy átkot. Amit mondasz, azt kapod vissza. Kedves olvasóm, légy te is az áldás csatornája, akin keresztül Isten áldása árad! Úgy lehetsz a környezeted számára áldás, ha kapcsolatban vagy az áldás forrásával.

Uram add, hogy mindnyájan legyünk a te áldásod közvetítői! (SzA)