Május 23 – Hétfő

d.e. Örök Isten – Zsolt 90

Mielőtt hegyek születtek, mielőtt a föld és a világ létrejött, öröktől fogva mindörökké vagy te, ó, Isten! (Zsolt 90:2)

A 90. Zsoltár az örökkévaló Isten és a mulandó ember viszonyát tárja elénk. Három gondolattal lehetne ezt összefoglalni. Imádjuk Istent örökkévaló voltáért, mert ő az:

(1) aki örökkévaló menedék minden nemzedék számára. Isten az, aki vezette elődeinket, és aki vezetni fogja gyermekeinket, unokáinkat is; 

(2) aki a világ teremtése előtt már létezett. Imádjuk őt bölcsességéért és hatalmáért, amellyel a világot teremtette és fenntartja;

(3) aki életet ad a halandó embernek és meghatározza napjainak számát. Köszönjük meg, hogy nekünk is életet adott!

Emlékezzünk meg az ember mulandó és bűnös voltáról!

Gondoljunk vissza az elmúlt évekre, és adjunk hálát, hogy eddig megsegített minket! Vegyük számba bűneinket, amivel Istent haragra gerjesztettük, és  kérjünk bocsánatot tőle!

Mulandóságunkban kérjünk segítséget a mi örökkévaló Istenünktől!

Kérjünk bölcs szívet, hogy hátralevő életünkre, örömteli napokat magunk és családunk számára. Kérjük Istent, hogy tegye maradandóvá kezeink munkáját. (Nagy Ferencz)

 

d.u. Szellemi világosságban járni – 1Jn 1:7

Egy kirándulás során egy barlang felfedezésére is rászántuk magunkat. Odabent, a koromsötétben rendkívül nehezen tájékozódtunk. Minden kis neszre megrémültünk, apró, óvatos léptekkel haladtunk csak előre. Néhány perces kaland után megfordultunk, és kijöttünk a barlangból. Meg kellett szokjuk a világosságot, de jó volt! Ilyen sötét barlangban élnek azok is, akik Isten nélkül élnek.

1. Ha világosságban járunk, akkor közösségünk van egymással. Miután kijöttünk a barlangból, folytattuk a túrát. Az egyik társam egy sziklánál megcsúszott, és majdnem leesett. Megfogtam a kezét, és semmi baja sem történt. A sötétben nem tudtam volna rajta segíteni. Ezért kell világosságban járjunk, hogy közösségben legyünk, és segíteni tudjunk egymásnak. Fogjuk meg azon testvéreink kezét, akik az elesés szélén vannak!

2. A világosságban Jézus vére megtisztít minket minden bűntől. Ameddig a barlangban voltunk, nem tudtuk, hogy sárosak vagyunk. De miután kijöttünk a világosságra, rögtön elkezdtük magunkat tisztogatni. Ha a világosságra jössz, meglátod bűnös voltodat. Milyen jó, hogy Jézus vére minden bűntől megtisztíthat! (Nagy Ferencz)