Május 6 – Szombat

d.e. Zúgolódás nélkül – Fil 2:14-18; Kulcsige: Fil 2:14

Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent. (Fil 2:14)

Az evangélium mezején dolgozni nem kívánságműsor. Gyakran megtörténik, hogy az ember előbb jól megvizsgálja azt, amit zúgolódás és vonakodás nélkül kellene tenni.

A nagyon jól ismert példázatban az Úr Jézus a szőlőmunkásokról beszél. Amikor a gazda harmadjára is kimegy munkásokat keresni, így szól: „Miért álltok itt egész nap tétlenül?” (Mt 20:6). Vajon nem azért, mert nem kaptak fogukra való munkát, jó pénzért? Nagyon megtörténhet, hogy igen. Szintén ebben a jézusi példázatban felcsendül a zúgolódás hangja is, amikor a bér elszámolására került a sor: „Amikor átvették, zúgolódni kezdtek a gazda ellen” (Mt 20:11). 

Pál apostolt elárasztotta az öröm, hogy szolgálhatott Isten országáért. Nagy megtiszteltetésnek vette, hogy  az Úr Jézus Krisztus nemes feladatokat bízott rá, így az ő jövése-menése nem volt hiábavaló. Rá biztosan nem voltak érvényesek a gazda szavai, amit a vincellérnek mondott: „Vágd ki, miért foglalja a földet hiába?” (Lk 13:7). Végezetül, tessék mélységesen elmélkedni a Filippi levél 1:29 versén! (DZ)

 

d.u. A pogányoknak is adatott – ApCsel 11:1-18

Nekünk, mint pogányokból lett keresztyéneknek ez teljesen természetes. Akkor, azon a bizonyos jeruzsálemi értekezleten kezdett kibontakozni az a prófétai üzenet, hogy „benned megáldatik a föld minden nemzetsége”. Soha nem állt annyi eszköz a világmisszió rendelkezésére, mint napjainkban. Mégis sokfelé vannak még fekete foltok a világtérképen. Ma este szánjunk néhány percet arra, hogy olyan országokat, nemzeteket vigyünk Isten elé imában, ahol nem hirdethető szabadon a Krisztus evangéliuma. Valamikor országunk is ebbe a csoportba tartozott. Politikai rezsimek és vallásos fanatizmus próbálja az evangélium útját állni a pogányok felé. De jó lenne, ha ima hadjáratot indíthatnánk ezekbe az országokba. Diktátorok és fanatikus vezetők sem állhatnak a Lélek útjába. Higgyünk abban, hogy imádságunk ballisztikus rakétánál is pontosabban talál célba. Missziós látást az Istennel töltött csendességben nyerünk. Missziómunkát azonban a közösség áldása és háttérszolgálata nélkül nem tudunk végezni. Ez segíti a missziómunkást és szolgálatát biblikus mederben tartani. (KB)