2021. november 18., csütörtök

DÉLELŐTT | 
A szabadítás ígérete

Igehely: Lk 3:1-9; Kulcsige: Lk 3:6 „És meglátja minden halandó az Isten szabadítását.”

Íme egy újabb ígéret: „És meglátja minden test az Istennek szabadítását.” Ez arra vonatkozik, hogy zsidók és pogányok egyaránt meg fogják látni Isten szabadítását, ami Krisztus által érkezik. Sokan arra gondoltak, hogy a római uralom alól kellene Isten őket felszabadítsa. Isten mindig a szívet nézi, hogy az milyen állapotban van. Az embert annak bűnéből akarja megszabadítani. Ezt senki nem tudja megtenni helyette. De Ő kész ezt megláttatni minden emberrel. Keresztelő János, mint útkészítő jött el, hogy az utat az emberek szívéhez a Messiásnak előkészítse.

Ma reggel az a kérdés, hogy ezt a szabadítást átélted-e? Ha igen, akkor boldog gyermeke vagy Istennek. Van-e valaki, akinek kívánod a szabadulását? Készítsd az utat a Szabadító számára szeretetteljes beszélgetés és szívességek által! Azzal a hittel légy, hogy Jézus meg tudja tenni, hogy ő is megszabaduljon és új életet kezdjen. Imádkozzunk ezért. „Szabadító Jézus Krisztus, dicsérünk, hogy keresztáldozatod által bűnbocsánatot kaphattunk. Előtted állunk most szeretteinkért, kérünk hozd el az ő szabadulásuk napját is! Segíts, hogy ami rajtunk áll azt mi is megtegyük, és ma is jó útkészítőid legyünk, hogy szabadításodat megláthassák. Ámen.”

Budai Lajos Dániel

DÉLUTÁN | 

Ő irgalmas és kegyelmes

Igehely: Zsolt 86:8–17; Kulcsige: Zsolt 86:15 „Pedig te, Uram, irgalmas és kegyelmes Isten vagy, hosszú a türelmed, nagy a szereteted és hűséged.”

Dávid az irgalmas és könyörülő Istenhez imádkozik, mert úgy ismerte meg Őt, mint aki gazdag irgalmasságban és könyörületben. A zsoltáros azt is tudja, hogy mindezt az ember saját maga megtapasztalhatja. Azért könyörög, hogy Isten tekintsen rá és könyörüljön rajta, hogy legyen ereje a félelem fölött, és az ellenség szégyenüljön meg.

Mi hívő emberek is valljuk, hogy irgalmas az Isten és könyörülő. Ez így általában igaz, mert Isten ezt mondja magáról, és az Ő szolgái is ezt hirdetik róla. De az is igaz, hogy ezt mi is megtapasztalhatjuk éppen ma este! Lehet, hogy nehéz napunk volt, és sok stressz, feszültség összegyűlt. Az is lehet, hogy olyan gonddal küzdünk, amit nem tudunk megoldani. Hozzuk hittel ezeket Isten elé. Ha valamilyen bűnt követtünk el, valljuk meg, és kérjük bocsánatát. A mi Istenünk irgalmas, fel tud szabadítani a terhek alól, és meg tud vigasztalni. A mi Istenünk könyörülő Isten, ezt Dáviddal együtt mondhatjuk. Meg tud könyörülni rajtunk, és tud megoldást adni az élet problémáira! A rosszakarók megszégyenülnek, mi pedig erővel telünk meg, és dicsérjük az irgalmas és könyörülő Urat. Ma este is bizalommal jöjjünk hozzá, mert közel van hozzánk!

Budai Lajos Dániel

 Napi áhítat

Igehely: Mt 22:1–14; Kulcsige: Mt 22:9 „Menjetek ki tehát az országutakra, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre!”

Az embereket sok minden akadályozza abban, hogy elfogadják Isten meghívóját: szántóföld, kereskedés, munka, családtagok, barátok, vagy az ember saját makacs szíve. A példázat szereplői „mit sem törődve” a meghívással, mentek a saját dolguk és tervük után. A Sátán igyekszik elfoglalni az embert, hogy ne legyen ideje a lelkére vagy Isten szavára. Isten mindent elkészített számunkra, sőt minden ember számára, és megadta a lehetőséget, hogy megragadjuk a legnagyobb esélyt, a belépést az életre. Jézus idejében kevesen ragadták meg a nagy lehetőséget, és ma sem tolonganak az örök élet ajtajánál.